VENKELRISOTTO
2 venkelknollen
300 gram risottorijst
1 takje verse rozemarijn
3 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook, gehakt
900 milliliter groentebouillon
zout
peper
2 vleestomaten, in plakjes
Maak de venkelknollen schoon. Snijd 1 venkelknol in de lengte in 4 plakken en kook deze in weinig water in ongeveer 2 minuten beetgaar. Snijd vervolgens de andere knol in vieren verwijder de kern en hak de kwarten in kleine blokjes. Snijd de rozemarijn fijn. Verhit 2 eetlepels olie in een ruime kookpan en fruit kort de venkelblokjes, knoflook en rozemarijn. Voeg de rijst toe en fruit deze ongeveer 2 minuten mee. Blus met 1/3 van de bouillon en kook langzaam tot het vocht geheel is opgenomen. Breng op smaak met zout en peper. Voeg weer bouillon toe en laat dit geheel opnemen. Herhaal dit tot de gewenste gaarheid is bereikt. Rooster de tomaatplakjes en de venkelplakjes op de grillpan in de resterende olijfolie. Serveer bij de risotto.
4 personen
voedingswaarde : 210 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 25 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Lekker Gezond juni / juli 2001
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten