donderdag 27 juni 2019

Tempé met waterkers en soja-sinaasappeldressing

TEMPÉ MET WATERKERS EN SOJA-SINAASAPPELDRESSING

500 gram tempé, in kleine blokjes
2 eetlepels zonnebloemolie
4 bosjes waterkers, zonder steeltjes
2 eetlepels sesamzaad, geroosterd
1 centimeter gemberwortel, geschild en fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
0,5 deciliter sojasaus
2 eetlepels sesamolie
1 deciliter sinaasappelsap, versgeperst


Verhit de olie in een pan en bak de tempé in 3 minuten goudbruin.
Voeg de waterkers toe en roerbak tot deze slap wordt.
Verwarm de sesamzaadjes kort mee.
Maak een dressing van de gemberwortel, knoflook, sojasaus, sesamolie en het sinaasappelsap.
Verdeel het tempémengsel over 4 borden en besprenkel met de dressing.
Lekker met rijst.

4 personen

voedingswaarde : 370 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten

gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Lekker gezond juni / juli 2001

Geen opmerkingen: