TEMPÉ MET WATERKERS EN SOJA-SINAASAPPELDRESSING
500 gram tempé, in kleine blokjes
2 eetlepels zonnebloemolie
4 bosjes waterkers, zonder steeltjes
2 eetlepels sesamzaad, geroosterd
1 centimeter gemberwortel, geschild en fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
0,5 deciliter sojasaus
2 eetlepels sesamolie
1 deciliter sinaasappelsap, versgeperst
Verhit de olie in een pan en bak de tempé in 3 minuten goudbruin.
Voeg de waterkers toe en roerbak tot deze slap wordt.
Verwarm de sesamzaadjes kort mee.
Maak een dressing van de gemberwortel, knoflook, sojasaus, sesamolie en het sinaasappelsap.
Verdeel het tempémengsel over 4 borden en besprenkel met de dressing.
Lekker met rijst.
4 personen
voedingswaarde : 370 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Lekker gezond juni / juli 2001
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten