VOORJAARSSTAMPPOTJE MET WITLOF EN PETERSELIE
100 gram gerookte spekblokjes
1¼ kilogram kruimige aardappels, in stukken
zout
versgemalen peper
750 gram witlof
50 gram boter
4 eieren
3 eetlepels volle kwark
40 gram peterselie, fijngehakt
Spek knapperig uitbakken. Aardappels in een bodem water met zout gaar koken. Witlof in repen snijden. 20 Gram boter in een wok of koekenpan verhitten. Witlof 2 minuten op hoog vuur roerbakken. Intussen eieren in 4 minuten zacht koken. Aardappels afgieten en fijnstampen. Rest van de boter en de kwark erdoor kloppen tot smeuïge puree. Spek, witlof en peterselie erdoor mengen. Op smaak brengen met zout en peper en serveren met de eieren.
4 personen
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Smaakmakend lente 2005
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten