zondag 10 maart 2019

Voorjaarsstamppotje met witlof en peterselie

VOORJAARSSTAMPPOTJE MET WITLOF EN PETERSELIE

100 gram gerookte spekblokjes
1¼ kilogram kruimige aardappels, in stukken
zout
versgemalen peper
750 gram witlof
50 gram boter
4 eieren
3 eetlepels volle kwark
40 gram peterselie, fijngehakt


Spek knapperig uitbakken. Aardappels in een bodem water met zout gaar koken. Witlof in repen snijden. 20 Gram boter in een wok of koekenpan verhitten. Witlof 2 minuten op hoog vuur roerbakken. Intussen eieren in 4 minuten zacht koken. Aardappels afgieten en fijnstampen. Rest van de boter en de kwark erdoor kloppen tot smeuïge puree. Spek, witlof en peterselie erdoor mengen. Op smaak brengen met zout en peper en serveren met de eieren.

4 personen

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Smaakmakend lente 2005

Geen opmerkingen: