GEGRATINEERDE WITLOF MET DOPERWTEN
250 gram doperwten (diepvries)
4 struikjes witlof
150 gram verse roomkaas
1½ eetlepel honing
2 eetlepels pijnboompitten
1 theelepel mosterd
1 eetlepel witte wijnazijn of citroensap
3 eetlepels noten- of olijfolie
zout
versgemalen peper
2 eetlepels munt, in reepjes
Doperwten opwarmen. Grill voorverwarmen. Struikjes witlof in de lengte halveren en tegen elkaar in ovenschaal leggen. Bestrooien met zout en peper. Kaas, honing en pijnboompitten erover verdelen. Onder de grill schuiven en bovenkant snel goudbruin laten kleuren. Mosterd, azijn en olie met zout en peper tot een dressing kloppen. Witlof op een schaal schikken, erwten ertussen scheppen en dressing en munt erover verdelen. Direct opdienen.
4 personen
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Smaakmakend lente 2005
zondag 10 maart 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten