zondag 10 maart 2019

Ovenschotel van witlof en witte bonen

OVENSCHOTEL VAN WITLOF EN WITTE BONEN

150 gram witte bonen
2 laurierbladen
4 struikjes witlof
25 gram boter
2 deciliter crème fraîche
1 grote tomaat, in blokjes
½ deciliter pittige kruidenbouillon
1 teen knoflook, uitgeperst
zout
versgemalen peper


De bonen een nacht in ruim water weken en in 1½ uur gaarkoken met 1 laurierblad. Goed laten uitlekken en in een ovenschaal doen. Oven voorverwarmen op 225°C. Witlof in reepjes snijden en enkele minuten bakken in de boter. Witlof door de bonen scheppen en op smaak brengen met zout en peper. Crème fraîche aan de kook brengen met tomaat, bouillon, knoflook en 1 laurierblad. Roommengsel over de witlof en bonen schenken en schotel in 25 à 30 minuten lichtbruin bakken.
Lekker met een frisse salade en warm brood.

4 personen

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Smaakmakend lente 2005

Geen opmerkingen: