PADDENSTOELBROODJE MET HALLOUMI
3 eetlepels olijfolie
4 reuzenchampignons, steeltjes verwijderd
300 gram geflambeerde paprika’s (pot), uitgelekt
1 eetlepel kappertjes, uitgelekt
175 gram halloumi (Griekse kaas) of feta, in 4 plakken gesneden
4 broodjes
1 teentje knoflook, gehalveerd
1 eetlepel fijngesneden peterselie
Oven voorverwarmen op 230°C. Paddenstoelen in ruim kokend water met zout 2 minuten koken, afspoelen en droogdeppen. Paddenstoelen in 2 eetlepels olie 2 - 3 minuten bakken. Paddenstoelen in ovenschaal leggen. Paprika en kappertjes erover verdelen en kaas erop leggen. Gerecht in midden van oven 10 minuten bakken tot kaas lichtbruin is. Broodjes opensnijden, snijvlakken met 1 eetlepel olie besprenkelen en met knoflook inwrijven. Broodjes laatste 3 - 4 minuten op bakplaat onderin oven mee verwarmen. Gevulde paddenstoel op broodje leggen en met peterselie garneren.
4 personen
voedingswaarde : 355 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Tip Culinair maart 1998
zaterdag 30 maart 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten