zaterdag 16 maart 2019

Geroosterde aubergine met ansjovis en oregano

GEROOSTERDE AUBERGINE MET ANSJOVIS EN OREGANO

4 middelgrote aubergines, in 2 centimeter dikke, ronde plakken (1 kilogram)
100 milliliter olijfolie
20 gram ansjovisfilets op olie, uitgelekt en fijngehakt
1 eetlepel witte wijnazijn
1 kleine teen knoflook, fijngehakt
1 eetlepel oreganoblaadjes
5 gram peterselieblad, grofgesneden
zout
zwarte peper


Verhit de oven tot 220°C.
Meng de aubergines in een grote kom met ½ theelepel zout. Verdeel de plakken over twee grote, met bakpapier beklede bakplaten en bestrijk ze met 70 milliliter olijfolie: vet beide kanten in. Zet ze 35 minuten in de oven tot de plakken aan beide kanten goudbruin en gaar zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Roer in een kleine kom de ansjovis, azijn, knoflook, 1/8 theelepel zout en ¼ theelepel peper door elkaar. Giet er geleidelijk de overgebleven 2 eetlepels olijfolie bij en blijf roeren tot het een gebonden saus is.
Hak vlak voor het serveren de oregano fijn en doe hem met de aubergine en peterselie in een grote kom. Giet de ansjovisdressing eroverheen, meng alles rustig en schep het gerecht op een schaal of in een kom.

4 personen

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Simpel / Yotam Ottolenghi met Tara Wigley en Esme Howarth

Geen opmerkingen: