BLOEMKOOLSALADE MET GRANAATAPPELPITTEN EN PISTACHENOTEN
1 grote bloemkool (800 gram)
1 middelgrote ui, in plakken (130 gram)
80 milliliter olijfolie
25 gram peterselie, grof gesneden
10 gram munt, grof gesneden
10 gram dragon, grof gesneden
pitten van ½ middelgrote granaatappel (80 gram)
40 gram gepelde pistachenoten, licht geroosterd en grof gehakt
1 theelepel gemalen komijnzaad
1½ theelepel citroensap
zout
Verhit de oven tot 200°C.
Rasp een derde van de bloemkool grof en zet hem in een kom opzij. Verdeel de rest van de bloemkool in roosjes van grofweg 3 centimeter doorsnee en doe deze in een andere kom met de bloemkoolbladeren als u die hebt en de ui. Meng alles met 2 eetlepels olijfolie en ¼ theelepel zout en verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de bloemkool 20 minuten tot hij gaar en goudbruin is. Haal de bakplaat uit de oven en laat de bloemkool afkoelen.
Stort de koude, geroosterde groenten in een kom met de overgebleven 50 milliliter olijfolie, de geraspte bloemkool, de overige ingrediënten en ¼ theelepel zout. Meng alles losjes tot het net is gemengd, stort de salade op een schaal en dien hem op.
4 personen
gerechtsoort : salade
bron : Simpel / Yotam Ottolenghi met Tara Wigley en Esme Howarth
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten