zaterdag 20 oktober 2018

Cavolo nero met chorizo en ingemaakte citroen

CAVOLO NERO MET CHORIZO EN INGEMAAKTE CITROEN

1 eetlepel olijfolie
3 stuks bakchorizo, overlangs gehalveerd en dan in plakjes van 1 centimeter dik (150 gram)
3 tenen knoflook, in dunne plakjes
½ theelepel mild gerookte-paprikapoeder
600 gram cavolo nero, de bladeren van de stelen gescheurd, in 4 centimeter brede repen gescheurd en afgespoeld (360 gram)
2 kleine ingemaakte citroenen, pitten verwijderd, schil en vruchtvlees grof gehakt (40 gram)
1 eetlepel citroensap
100 gram zure room
zout
zwarte peper


Doe de olijfolie in een grote sauteerpan waarvoor u een passend deksel hebt en zet hem op halfhoog tot hoog vuur. Voeg als de olie heet is de chorizo toe en bak hem in 3 - 4 minuten goudbruin. Doe de knoflook erbij en bak 1 minuut tot hij begint te kleuren. Roer het paprikapoeder erdoor en schep dan met een schuimspaan de chorizo en knoflook uit de olie in een kleine kom.
Doe de cavolo nero in drie of vier porties in de pan en roer hem door de olie. Voeg als alle bladeren zijn toegevoegd 2 eetlepels water, ¼ theelepel zout en royaal peper toe. Laat alles in de gesloten pan 3 minuten smoren en roer een of twee keer zodat de bladeren slinken. Haal het deksel van de pan en roer regelmatig tot het vocht uit de pan is verdampt en de koolbladeren gaar maar nog stevig zijn en bruin beginnen te worden.
Schep de chorizo en knoflook weer in de pan, samen met de ingemaakte citroenen en het citroensap. Roer nog een keer, haal de pan van het vuur en voeg de zure room toe. Schep alles om tot room en groenten zijn gemengd en verdeel de cavolo nero over vier kommen of op een grote schaal.

4 personen

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Simpel / Yotam Ottolenghi met Tara Wigley en Esme Howarth

Geen opmerkingen: