ZEEËNGEL MET PAPRIKA
750 gram zeeëngelfilet, in blokjes gesneden
6 teentjes knoflook, uitgeperst
1 eetlepel paprikapoeder
4 eetlepels olijfolie
zout
versgemalen zwarte peper
1 deciliter stevige droge witte wijn
bieslook om te garneren
partjes citroen om te garneren
Leg de blokjes vis in een kom. Klop in een kommetje het knoflook, het paprikapoeder, 2 eetlepels van de olijfolie en wat zout en peper door elkaar.
Druppel het mengsel over de vis, schep alles goed door elkaar en laat de vis 30 minuten staan.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de blokjes vis in 2 - 3 minuten rondom lichtbruin. Schenk de rest van het knoflookmengsel en de wijn in de pan en kook alles 5 - 7 minuten tot de vis helemaal gaar is. Garneer het gerecht met bieslook en partjes citroen.
4 personen
gebied : Spanje
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tapas en andere Spaanse gerechten / Hilaire Walden
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten