vrijdag 31 augustus 2018

Lamsvlees met zwarte olijven (Spanje)

LAMSVLEES MET ZWARTE OLIJVEN

4 eetlepels olijfolie
750 gram lamslappen, in kleine blokjes gesneden
100 gram doorregen spek, in smalle reepjes gesneden
2 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes gesneden
½ - 1 theelepel gehakte verse oregano
2 deciliter droge witte wijn
1 verse rode Spaanse peper, van zaadjes ontdaan en kleingesneden
12 - 15 ontpitte zwarte olijven


Verhit de olie in een lage, wijde pan. Doe het vlees, het spek en het knoflook in de pan en schep alles om tot de vleesblokjes rondom lichtbruin zijn.
Kook in een pannetje de oregano en de wijn 2 - 3 minuten. Roer de kruidenwijn door het vlees, leg het deksel op de pan, temper de hittebron en stoof alles zachtjes 30 minuten.
Schep de peper en de olijven door de inhoud van e pan. Leg het deksel weer terug en stoof het gerecht nog 30 minuten tot het vlees gaar is. Neem eventueel tegen het einde van de stooftijd het deksel van de pan om het stoofvocht wat te laten inkoken.

4 personen

gebied : Spanje
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tapas en andere Spaanse gerechten / Hilaire Walden

Geen opmerkingen: