GAZPACHO ANDALUZ (GAZPCHO UIT ANDALUZIË)
3 teentjes knoflook
zout
1 paprika
8 eetlepels (olijf)olie
3 eetlepels broodkruim
azijn
1 liter water
dobbelsteentjes wittebrood
3 geschilde tomaten
1 zure augurk
Platgedrukte teentjes knoflook zouten, met de kleingesneden paprika, het broodkruim en olie in de mixer tot puree malen. Geschilde tomaten toevoegen en verder mixen. Naar smaak azijn toevoegen en deze soep in een glazen of porseleinen terrine met deksel ten minste 2 uur in de koelkast grondig laten afkoelen. Serveren met dobbelsteentjes wittebrood en gehakte augurk. Heeft u geen mixer, dan kunt u natuurlijk evengoed een roerzeef gebruiken.
4 personen
gebied : Andalusië, Spanje
gerechtsoort : soep
bron : De Spaanse keuken / Maria Horváth
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten