woensdag 22 augustus 2018

Gazpacho Andaluz (Andalusië, Spanje)

GAZPACHO ANDALUZ (GAZPCHO UIT ANDALUZIË)

3 teentjes knoflook
zout
1 paprika
8 eetlepels (olijf)olie
3 eetlepels broodkruim
azijn
1 liter water
dobbelsteentjes wittebrood
3 geschilde tomaten
1 zure augurk


Platgedrukte teentjes knoflook zouten, met de kleingesneden paprika, het broodkruim en olie in de mixer tot puree malen. Geschilde tomaten toevoegen en verder mixen. Naar smaak azijn toevoegen en deze soep in een glazen of porseleinen terrine met deksel ten minste 2 uur in de koelkast grondig laten afkoelen. Serveren met dobbelsteentjes wittebrood en gehakte augurk. Heeft u geen mixer, dan kunt u natuurlijk evengoed een roerzeef gebruiken.

4 personen

gebied : Andalusië, Spanje
gerechtsoort : soep

bron : De Spaanse keuken / Maria Horváth

Geen opmerkingen: