KALKOEN MET PIKANTE RABARBERMOES
50 gram rozijnen
3 bolletjes gember
200 gram kalkoenfilet
zout
peper
2 eetlepels boter of margarine
1500 gram gesneden rabarber
1 theelepel sambal oelek
3 eetlepels bruine basterdsuiker
150 gram rijst à la minute
1 blikje doperwten extra fijn (200 gram)
(½ eetlepel allesbinder)
In zeef rozijnen onder stromend water afspoelen. Gember fijnsnijden. Kalkoen bestrooien met zout en peper. In pan boter verhitten en kalkoen in 5 minuten rondom bruin bakken. Uit pan op bord scheppen. Rozijnen, gember, rabarber, sambal en basterdsuiker door bakvet scheppen en mengsel langzaam aan de kook brengen. Kalkoen erop leggen en afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar laten worden. Halverwege kalkoen keren. Intussen in andere pan rijst in 5 minuten gaarkoken volgens gebruiksaanwijzing. In zeef doperwten laten uitlekken. Doperwten door ijst roeren en nog 1 minuut meewarmen. Kalkoen uit pan nemen en schuin in plakjes snijden. Rabarbermoes onafgedekt in 3 minuten iets laten inkoken. (Indien nodig moes binden met allesbinder.) Rijst over twee diepe borden verdelen. Rabarbermoes erover verdelen. Kalkoenplakjes dakpansgewijs ernaast leggen.
2 personen
voedingswaarde : 670 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Allerhande juli 1994
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten