GEMARINEERDE AARDBEIEN MET GEITENKAAS EN TIJM
500 gram aardbeien
3 bolletjes gember
2 takjes tijm
3 eetlepels olie
1 ½ eetlepel (witte wijn)azijn
zout
(versgemalen) peper
200 gram zachte geitenkaas (Bettine Blanc)
4 sneetjes witbrood
Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. Gember fijnsnijden. 4 Kleine takjes tijm achterhouden voor garnering. Rest van tijmblaadjes van takjes rissen. In kom sausje roeren van olie, azijn en tijmblaadjes. Op smaak brengen met zout en peper. Aardbeien en gember erdoor scheppen. In koelkast aardbeien afgedekt minstens 1 uur laten marineren. Korstjes van geitenkaas snijden. Met natgemaakt mes kaas voorzichtig in 4 plakken snijden.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. met wijnglas met doorsnede van 8 centimeter uit sneetjes brood 4 rondjes steken. Op grillplaat leggen en 10 centimeter onder hete grill schuiven. Broodrondjes in 1 minuut goudbruin roosteren, halverwege keren. Op elk broodrondje plakje geitenkaas leggen. 10 Centimeter onder hete grill schuiven en kaas in 2 minuten iets laten smelten en kleuren. Intussen aardbeien nogmaals omscheppen. Op vier borden broodrondje met kaas leggen. Aardbeien met dressing er omheen scheppen. Garneren met takje tijm.
4 personen
voedingswaarde : 265 kcal p.p.
voor- / bereidings- / wachttijd : 10 / 10 / 60 minuten
gerechtsoort : voor- of nagerecht
bron : Allerhande 6 juli 1995
woensdag 25 juli 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten