GROENE SALADE MET NOTEN
1 zakje sugar snaps (150 gram)
zout
2 bosuitjes
6 bladeren lollo rosso
1 zakje veldsla (75 gram)
½ citroen
3 eetlepels (walnoten)olie
1 theelepel suiker
(versgemalen) zwarte peper
40 gram pecannoten
40 gram gezouten cashewnoten
Sugar snaps schoonmaken. In pan met weinig water en zout sugar snaps in 3 minuten beetgaar koken. Intussen bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Lollo rosso wassen en uitslaan. Bladeren in dunne reepjes snijden. Van veldsla worteltjes verwijderen. Sugar snaps in zeef onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
Citroen uitpersen en sap in schaal schenken. Olie erdoor kloppen. Op smaak brengen met suiker, zout en peper. Erdoor scheppen: sugar snaps, bosuitjes, lollo rosso en veldsla. Over vier borden verdelen. Pecannoten en cashewnoten over salade verdelen.
4 personen
voedingswaarde : 220 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Allerhande 6 juli 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten