KERSEN OP BRANDEWIJN
400 gram kersen
1 pakje witte kandij extra fijn (250 gram)
2 zakjes vanillesuiker
½ liter brandewijn
Kersen wassen en steeltjes verwijderen. Op aanrecht enkele lagen keukenpapier uitspreiden. Hierop kersen laten uitlekken. Glazen (weck)pot of stopfles met inhoud van 1 liter afwassen in heet sodawater en goed naspoelen met heet water. Omgekeerd op schone theedoek laten uitlekken. Kersen droogdeppen met keukenpapier. Kwart van kersen in pot leggen. Kwart van kandij en vanillesuiker erover strooien. Hierop weer kwart van kersen leggen en kwart van kandij en vanillesuiker erover strooien. Dit nog 2 keer herhalen. Brandewijn erop schenken. Pot afsluiten en op donkere plek minstens 1 week laten staan. Serveren met vanilleroomijs of vanillevla.
Houdbaarheid: 2 à 3 maanden.
6 personen
voedingswaarde : 396 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 10 minuten / 1 week
gerechtsoort : inmaak (zoet)
bron : Allerhande 6 juli 1995
woensdag 25 juli 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten