woensdag 25 juli 2018

Kersen op brandewijn

KERSEN OP BRANDEWIJN

400 gram kersen
1 pakje witte kandij extra fijn (250 gram)
2 zakjes vanillesuiker
½ liter brandewijn


Kersen wassen en steeltjes verwijderen. Op aanrecht enkele lagen keukenpapier uitspreiden. Hierop kersen laten uitlekken. Glazen (weck)pot of stopfles met inhoud van 1 liter afwassen in heet sodawater en goed naspoelen met heet water. Omgekeerd op schone theedoek laten uitlekken. Kersen droogdeppen met keukenpapier. Kwart van kersen in pot leggen. Kwart van kandij en vanillesuiker erover strooien. Hierop weer kwart van kersen leggen en kwart van kandij en vanillesuiker erover strooien. Dit nog 2 keer herhalen. Brandewijn erop schenken. Pot afsluiten en op donkere plek minstens 1 week laten staan. Serveren met vanilleroomijs of vanillevla.
Houdbaarheid: 2 à 3 maanden.

6 personen

voedingswaarde : 396 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 10 minuten / 1 week

gerechtsoort : inmaak (zoet)

bron : Allerhande 6 juli 1995

Geen opmerkingen: