maandag 14 mei 2018

Féras aux Amandes (Frankrijk)

FÉRAS AUX AMANDES (FORELLEN MET GESCHAAFDE AMANDELEN)

½ bosje peterselie
4 verse, panklare forellen (200 gram per stuk)
zout
versgemalen witte peper
2 eetlepels bloem
1 eetlepel olie
75 gram boter
4 deciliter crème double (slagroom met 45% vet)
sap van 1 citroen
100 gram geschaafde amandelen
1 citroen ter garnering


Verwarm de oven voor op 175°C. Was de peterselie, dep droog en hak de blaadjes fijn. Was de forellen, dep ze droog, bestrooi ze van binnen en buiten met zout en peper en stuif er bloem over. Verhit de olie en 2 eetlepels boter in een grote pan. Bak de vissen op een hoog vuur aan iedere kant in 1 tot 2 minuten goudbruin, doe ze over in een ovenschaal en verwijder het braadvet.
Breng de crème double met het sap van ½ citroen en zout en peper aan de kook. Laat intussen een oningevette pan heet worden. Strooi er het amandelschaafsel in en laat op een matig vuur al roerend 1 minuut voorzichtig roosteren tot de puntjes lichtbruin kleuren. Neem de pan van het vuur en meng er 1 eetlepel boter door. Verdeel de crème double en de amandelen over de vissen, stoof ze in 5 tot 10 minuten in het midden van de oven gaar en breng de saus eventueel met de rest van de citroen op smaak.
Was de tweede citroen en snijd hem in schijfjes. Wentel ze door de gehakte peterselie, garneer er de forellen mee en dien onmiddellijk op met stokbrood of selderijpuree.

4 personen

voedingswaarde : 860 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gebied : Frankrijk
gerechtsoort : visgerecht

bron : De beste recepten uit Koken in de Wereld / Dr. Stephanie von Werz-Kovacs

Geen opmerkingen: