BLINI’S VAN RIJST EN BOEKWEIT
100 gram rijstbloem
100 gram boekweitmeel
2 theelepels bakpoeder of een zakje van 15 gram
450 milliliter melk
2 eetlepels olijfolie extra vergine
1 eetlepel heldere honing
1 theelepel zeezoutvlokken
1 ei
6 - 8 eetlepels olijfolie, reuzel of geklaarde boter, om te bakken
VULLINGEN een keuze uit:
gesmolten boter en zure room
crème fraîche (50 gram per persoon), plus 1 eetlepel geknipt bieslook
beluga kaviaar of keta (zalmeitjes)
gerookte forel, zalm, heilbot of steur
zure haring (50 gram per persoon)
Zeef de beide soorten bloem met het bakpoeder. Verwarm de melk tot lichaamstemperatuur (een druppel op de binnenkant van de pols voelt net warm) in een steelpan. Voeg olie, honing en zout toe en roer goed. Schenk deze vloeistof ineens over de droge ingrediënten. Klop alles tot een deeg dat de consistentie heeft van dikke room. Laat het deeg 20 - 40 minuten (of langer als je de tijd hebt) op een warme plaats staan, totdat er wat bellen verschijnen. Klop het ei erdoor. Verhit een of twee koekenpannen met een dikke bodem. Doe er een beetje olie, reuzel of boter in. Lepel er 4 pannenkoekjes tegelijkertijd in (elk 1 eetlepel). Bak ze ongeveer 1 minuut op middelhoog vuur totdat zich belletjes vormen langs de randen. Draai de pannenkoekjes om en bak ze nog een minuut totdat ze stevig en goudkleurig zijn. Houd ze warm tot ze allemaal klaar zijn. Dien ze op met een keuze uit de voorgestelde vullingen, zoals crème fraîche met bieslook en zure room met kaviaar - met een glas ijskoude wodka.
6 personen
gebied : Moskou, Rusland
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Internationale verrassingen met rijst, risotto, couscous, sushi … en veel meer / Clare Ferguson
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten