YUMURTALI PEYNIR CORBASI (KAASSOEP MET EI)
Voor deze soep kan elke harde kaassoort worden gebruikt, ook Parmezaanse of Hollandse kaas. In Turkije gebruikt men hiervoor de eigen ‘kasar peyniri’, een uit koeienmelk vervaardigde grote ronde kaas.
4 eieren
250 gram geraspte kaas
4 glazen bouillon\1/2 theelepel zout
peper
peterselie
De 4 eieren in een kleine schaal breken en kloppen, daarna de kaas er doorheen roeren en het geheel met 1 glas bouillon 10 minuten binden. Vervolgens de overige 3 glazen bouillon aan de kook brengen en al roerend langzaam bij de eieren gieten. De soep moet nu nog 5 minuten koken en wordt daarna met gehakte peterselie bestrooid en opgediend.
4 personen
gebied : Turkije
gerechtsoort : soep
bron : De Turkse keuken / Ali Riza Kaya
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten