zondag 3 september 2017

Kiymali Yesil Fasulye (Turkije)

KIYMALI YESIL FASULYE (SPERZIEBONEN MET GEHAKT)

1 kilogram verse sperziebonen
200 gram rundergehakt
1 ui
100 gram rijst
1 theelepel zout
½ theelepel peper
½ bosje peterselie
½ kopje bloem
2 knoflooktenen
½ kopje azijn
3 eetlepels margarine of boter


De kleingehakte ui met de margarine en het gehakt fruiten, daarna de sperziebonen en de rijst toevoegen en een paar maal omroeren. Met gesloten deksel 5 minuten laten koken, met 1 liter water aanvullen, zouten en eerst op een grote en later op een kleine vlam koken. Voordat de pan van het vuur wordt genomen, moet u de fijngehakte peterselie, de peper en de azijn toevoegen.
In sommige Turkse restaurants wordt deze soep niet met rundergehakt, maar met hamel- of lamsvlees geserveerd.

4 personen

gebied : Turkije
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De Turkse keuken / Ali Riza Kaya

Geen opmerkingen: