KIYMALI YESIL FASULYE (SPERZIEBONEN MET GEHAKT)
1 kilogram verse sperziebonen
200 gram rundergehakt
1 ui
100 gram rijst
1 theelepel zout
½ theelepel peper
½ bosje peterselie
½ kopje bloem
2 knoflooktenen
½ kopje azijn
3 eetlepels margarine of boter
De kleingehakte ui met de margarine en het gehakt fruiten, daarna de sperziebonen en de rijst toevoegen en een paar maal omroeren. Met gesloten deksel 5 minuten laten koken, met 1 liter water aanvullen, zouten en eerst op een grote en later op een kleine vlam koken. Voordat de pan van het vuur wordt genomen, moet u de fijngehakte peterselie, de peper en de azijn toevoegen.
In sommige Turkse restaurants wordt deze soep niet met rundergehakt, maar met hamel- of lamsvlees geserveerd.
4 personen
gebied : Turkije
gerechtsoort : groentegerecht
bron : De Turkse keuken / Ali Riza Kaya
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten