zondag 3 september 2017

Fistikli Terator (Turkije)

FISTIKLI TERATOR (TERATOR MET PISTACHES)

150 gram pistaches
300 gram wittebrood of broodkorsten
1 kopje olijfolie
½ kopje citroensap
4 knoflooktenen
1 theelepel zout


De gemalen pistaches met een beetje zout en geraspte knoflook in een schaal doen. Het wittebrood weken, het water er met de hand uitknijpen en bij de pistaches met knoflook voegen. Daarna langzaam de olijfolie, het zout en het citroensap erdoorheen roeren tot de olie goed met de broodmassa is vermengd.
In plaats van pistaches kan men ook amandelen of walnoten gebruiken. Bij een walnoot-terator moet geen citroensap, maar azijn worden gebruikt.
Deze saus is heerlijk bij gebakken mosselen, gekokte kreeft of garnalen, maar ook zonder deze gerechten is de saus als voorgerecht met brood heel lekker.

4 personen

gebied : Turkije
gerechtsoort : saus

bron : De Turkse keuken / Ali Riza Kaya

Geen opmerkingen: