MIDYE SOTE (GESTOOFDE MOSSELEN)
40 mosselen
4 grote tomaten
4 knoflooktenen
1 ui
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel margarine
½ kopje witte wijn
½ theelepel zout
½ theelepel peper
1 bosje peterselie
2 laurierbladeren
De ui in reepjes snijden, de knoflook fijnhakken en 2 minuten in de olijfolie en de margarine fruiten. De ontvelde tomaten, de witte wijn, de laurierbladeren, het zout en de peper toevoegen en onder een deksel 10 minuten laten smoren. De pan heel even van het vuur nemen, de fijngehakte peterselie toevoegen, een paar maal omroeren, de schoongemaakte mosselen (zonder schelp) erbij doen en het geheel op kleine vlam 10 minuten laten trekken.
4 personen
gebied : Turkije
gerechtsoort : voorgerecht
bron : De Turkse keuken / Ali Riza Kaya
zondag 3 september 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten