MIDYE CORBASI (MOSSELSOEP)
40 mosselen
½ bosje peterselie
1 kleine ui
½ knoflookteen
¼ groene paprika
1 tomaat
1 theelepel zout
1 eetlepel boter
1 glas droge witte wijn
De mosselen in de schelp 10 minuten in 1 liter water koken, uit de pan nemen en de mosselen uit de schelp halen. Het kooknat niet weggooien. De in reepjes gesneden paprika en de kleingesneden ui in een pan met boter fruiten, daarna de tomaat, de knoflook en de fijngehakte peterselie toevoegen. Zouten. De mosselen en het kooknat bij de saus doen. Het geheel 15 minuten laten trekken en de witte wijn toevoegen.
Men kan de wijn ook door 1 tot 2 theelepels raki vervangen. In plaats van mosselen kunnen ook Noorse zeekreeften (langoesten) of garnalen worden gebruikt.
4 personen
gebied : Turkije
gerechtsoort : soep
bron : De Turkse keuken / Ali Riza Kaya
zondag 3 september 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten