TURKSE KNOLSELDERIJSCHOTEL
1 knolselderij
sap van 1 citroen
2 uien, gesnipperd
300 gram wortel
300 gram aardappelen
2 theelepels zout
1 eetlepel suiker
½ bosje selderij of peterselie, fijngeknipt
(olijf)olie om in te bakken
Knolselderij halveren, schillen, in plakken snijden (1 - 2 centimeter dik) en in 3 deciliter water met het citroensap leggen om verkleuren te voorkomen. Ui fruiten in een flinke scheut hete olie. Wortels wassen en in plakken snijden, aardappelen schillen en in 6 - 8 parten snijden en 5 minuten meefruiten onder voortdurend omscheppen. Knolselderij, zout en suiker toevoegen en het water met het citroensap erbij gieten. Met deksel op de pan in 30 - 40 minuten gaarstoven. Knolselderijplakken over de bodem verdelen, wortel-aardappelmengsel erop scheppen, het vocht er overheen gieten en bestrooien met de selderij of peterselie. Lekker met rijst of bulgur en salade.
4 - 5 personen
land : Turkije
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Odinieuws 1 april 1998
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten