BIETJES MET GEROOSTERDE KNOFLOOKDRESSING
1 bol knoflook
500 gram gekookte bietjes
olijfolie
DRESSING
20 milliliter Balsamico azijn
80 milliliter olijfolie
peper
zout
eventueel ter garnering wat verse blaadjes oregano of majoraan
Snij een kapje van de knoflookbol en besprenkel de bol met wat olijfolie. Rooster de knoflook 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Laat afkoelen. Snijd de bietjes in vier kwarten en snijd hiervan plakjes zodat er driehoekjes ontstaan. Pel de knoflook en pureer de teentjes samen met de ingrediënten voor de dressing met een staafmixer. Meng de dressing door de bietjes en garneer met de oreganoblaadjes.
2 personen
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Odinieuws Klein 25 september 2012
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten