donderdag 27 juli 2017

Mix met mais, wortel en bonen

MIX MET MAÏS, WORTEL EN BONEN

300 gram wortel, in kleine stukjes
eventueel 1 preistengel of ui, in smalle ringen
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 maiskolf, gekookt
1 potje gekookte zwarte (of andere) bonen
2 theelepels Mexicaanse kruiden
zout
eventueel mespuntje chilipeper
scheutje olie
eventueel tomatenpuree of tomatensaus
eventueel fetakaas naar smaak


Bak wortel, prei of ui en knoflook in olie, voeg kruiden en chilipeper toe en laat even goed bakken. Voeg een klein scheutje water toe. Laat de groente beetgaar stoven. Snijd de maiskorrels van de gekookte maiskolven en voeg deze toe aan de groenten. Laat de gekookte bonen in een zeef uitlekken alvorens deze toe te voegen en laat het geheel door en door warm worden. Maak op smaak met zout. Voeg naar wens tomatenpuree of tomatensaus en eventueel verbrokkelde fetakaas toe.
Serveer dit gerecht met rijst.
Variatie: Gevulde pannenkoekjes. Schep het mengsel op (tortilla)pannenkoekjes. Rol deze op en laat ze, naar wens in een ovenschaal, nog ruim een half uur in de oven bakken.

2 personen

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Odinieuws Klein 11 september 2012

Geen opmerkingen: