SCHOLFILETS MET ROMIGE KRUIDENSAUS
50 gram boter of margarine
1 pak gepaneerde scholfilets à 300 gram (diepvries)
5 takjes peterselie
2 takjes selderij
10 sprietjes bieslook
1 zakje Cup à Soup (koninginnensoep)
3 eetlepels crème fraîche
2 eetlepels koffieroom
1 theelepel citroensap
2 borden voorverwarmen. In een koekenpan de boter verhitten. Scholfilets in 8 minuten goudbruin en gaar bakken. Halverwege keren. Intussen in een kopje fijnknippen: 3 takjes peterselie, selderij en 6 sprietjes bieslook. In een steelpan 1 dl water aan de kook brengen. Met een garde soeppoeder erdoor roeren. Al roerende toevoegen: crème fraîche en koffieroom. Blijven roeren en weer zachtjes aan de kook brengen. Peterseliemengsel en citroensap erdoor mengen. Op de warme borden de scholfilets rangschikken. Saus er half over schenken. Garneren met rest van de peterselie en bieslook. Lekker met aardappelpuree (pakje) en rode bietensalade met zilveruitjes.
2 personen
voedingswaarde : 460 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Allerhande juni / juli 1988
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten