GEPOCHEERDE KALKOENFILET MET KRUIDIGE SINAASAPPELSAUS
6 perssinaasappels
2 theelepels tijm
2 theelepels bouillonpoeder
2 kalkoenfilets (500 gram)
1 eetlepel scherpe Dijonmosterd (Grey Poupon)
zout
peper
2 eetlepels aardappelmeel
4 sprietjes bieslook
Sinaasappels uitpersen en het sap in een pan doen. Tijm en bouillonpoeder toevoegen.
Kalkoenfilets inwrijven met mosterd, zout en peper. Sinaasappelsap aan de kook brengen. Kalkoenfilets erin leggen en in 15 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Intussen vier borden voorverwarmen. Op een plank kalkoenfilets schuin in plakjes snijden en op de warme borden leggen. Warmhouden. Intussen het pocheervocht 3 minuten zachtjes laten inkoken. In een kopje aardappelmeel met 2 eetlepels water tot een glad papje roeren. Al roerende aan pocheervocht toevoegen. Blijven roeren tot een glad gebonden saus. Bieslook erboven fijnknippen. Lekker met broccoli en aardappelpuree.
4 personen
voedingswaarde : 225 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 8 / 30 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Allerhande januari 1988
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten