CALDO VERDE (GROENE SOEP)
1 liter bouillon
1 eetlepel olijfolie
1 of 2 geschilde aardappelen
enige boerenkoolbladeren (gestroopte boerenkool dus)
peper
zout
Vul een pan met de bouillon, breng deze aan de kook. Laat er dan met een heel dun straaltje, langs de rand van de pan de olie in lopen. Rasp de aardappelen boven de pan in de kokende bouillon, en kook dit raspsel gaar. Hak onderwijl de gewassen boerenkoolbladeren heel fijn en doe er 2 à 3 eetlepels van in de soep. Laat deze 2 à 3 minuten doorkoken. Dien de soep dan onmiddellijk op.
4 personen
gebied : Portugal
gerechtsoort : soep
bron : Het Internationaal Kookboekje / Heleen A. M. Halverhout
woensdag 2 november 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten