MÁKOSTÉSZA (MAANZAADKOEK)
300 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
100 gram boter of margarine
2½ deciliter melk
2 eierdooiers
50 gram basterdsuiker
zout
300 gram gemalen maanzaad
2 deciliter kookroom
60 gram suiker
de geraspte schil van 1 citroen of sinaasappel
Kneed de bloem met het bakpoeder, de in stukjes gesneden boter of margarine, de basterdsuiker, de eierdooiers en het zout tot een soepel deeg. Beboter een bakblik. Druk het deeg hier tot een 1 centimeter dikke plak op uit. Meng het maanzaad met de room, de suiker en het smaakje en spreidt dit over de lap deeg uit. Bak de koek 25 minuten bij 175°C, en snijd er direct punten van. Laat deze koud worden op een taartrooster.
4 personen
gebied : Hongarije
gerechtsoort : gebak
bron : Het Internationaal Kookboekje / Heleen A. M. Halverhout
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten