PHILIPPE MOUCHEL’S LINZENSALADE
Er gaat een indrukwekkende hoeveelheid olijfolie in dit recept, maar het is vooral bedoeld als hapje erbij op een bord vol met andere dingen. Meer een smaakmakertje.
400 gram linzen
1 bouquet garni
1 wortel
½ ui
VINAIGRETTE
200 milliliter witte wijnazijn
2 takjes verse rozemarijn
schil van 2 sinaasappels
4 knoflooktenen, geraspt
zout en peper naar smaak
600 milliliter olijfolie
zout en peper naar smaak
Doe de linzen in water en breng dit aan de kook. Afgieten en nieuw water, bouquet garni, wortel en ui toevoegen. Aan de kook brengen en op een zacht pitje gaar koken. Breng witte wijnazijn aan de kook met rozemarijn en sinaasappelschil. Van het vuur afhalen en af laten koelen. Voeg als de azijn is afgekoeld knoflook, olijfolie, zout en peper toe en laat het staan trekken. Linzen afgieten. Vinaigrette zeven en mengen met de linzen.
8 personen
land : Australië
gerechtsoort : bijgerecht
bron : http://abc.net.au/tasting/, via Tabitha [groenteboer]
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten