KRAKAUSE KASCHA
1 kop boekweitgort
zout
100 gram boter
1 kop parelgort
300 gram uien, gepeld en in ringen gesneden
1 liter vleesbouillon
De boekweitgort wassen en in een pan onder constant roeren licht bakken. Een halve tl zout, de helft van de boter en het grootste deel van de vleesbouillon toevoegen.
Goed roeren, afdekken en op een laag vuur 20 minuten laten pruttelen. Van het vuur nemen en laten afkoelen.
De parelgort ondertussen in een kleine pan met de overige vleesbouillon gaarkoken, afgieten en met de gort vermengen.
De overige boter in een pan smelten, de uien hierin fruiten en door de kascha roeren. Alles goed mengen en op smaak brengen.
4 personen
land : Polen (Krakau)
gerechtsoort : bijgerecht
bron : http://www.student.kuleuven.ac.be/~m9612238/polen.htm#recep, via Lina [EUROPESErecepten]
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten