zaterdag 1 oktober 2016

Bigos met rookworst (Polen)

BIGOS MET ROOKWORST

100 gram magere spekblokjes
1 rookworst
1 ui
2 rode paprika's
250 gram champignons
1 teen knoflook
1 kilogram zuurkool
3 laurierblaadjes
500 gram varkensvlees
1 glas witte wijn
1 eetlepel suiker
1 groot blikje tomatenpuree
boter
zout
peper


Ui pellen en snijden. Paprika wassen en daarna in stukken snijden. Champignons schoonmaken en in plakjes snijden. Worst koken en in plakjes snijden Vlees in blokjes snijden en samen met spekblokjes braden.
In een pan ui, paprika fruiten, daarna plakjes champignons toevoegen, knoflook uitpersen en erbij doen. Vlees en worst toevoegen. In ruime pan zuurkool doen, laurier, witte wijn, suiker. Hier vleesmengsel aan toevoegen. Tomatenpuree erdoorheen roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Dit anderhalf uur laten stoven, regelmatig omscheppen en eventueel wat water toevoegen.
Serveertip: Lekker met donker of stevig brood.

4 personen

land : Polen
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : http://www.polski.nl/, via Lina [EUROPESErecepten]

Geen opmerkingen: