SPAGHETTISALADE MET KIP
Echt iets voor een warme dag, deze smeuïge salade met knapperige worteltjes en zoetzure augurk. Het sausje met olijfolie, knoflook en cayennepeper geeft er iets pittigs aan.
3 stengels bleekselderij
200 gram worteltjes
300 gram kipfilet
zout
200 gram (groene) spaghetti
1 kruidenbouillontablet
4 augurken
3 eetlepels augurkennat
5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels kerriesaus (fles)
½ theelepel cayennepeper
1 teentje knoflook
½ bakje tuinkers
Bleekselderij wassen (en draden eraf trekken). In stukjes snijden. Worteltjes schrappen en wassen. In dunne reepjes van 3 centimeter snijden. Kip in stukjes snijden. In pan met ruim water en zout, spaghetti koken volgens gebruiksaanwijzing. In vergiet laten uitlekken. In andere pan ½ liter water met bouillontablet aan de kook brengen. Kip toevoegen en in 5 minuten tegen de kook aan gaar laten worden (= pocheren). Met schuimspaan uit pan nemen. In zelfde bouillon bleekselderij en wortel 3 minuten koken. In zeef onder koud water afspoelen. Augurken in plakjes snijden. In kommetje doen: augurkennat, olie, kerriesaus, cayennepeper en zout. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tot sausje roeren. In kom doen: wortel en augurk. Sausje erover schenken. Voorzichtig door elkaar scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Salade nogmaals door elkaar scheppen. Tuinkers erboven van bakje knippen.
4 personen
voedingswaarde : 495 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 40 / 5 minuten
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Tip juli 1988
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten