PASTA MET TOMAAT EN COURGETTE
1 ui
2 courgettes (500 gram)
4 tomaten
300 gram pastaschelpen
2 eetlepels boter of margarine
1 teentje knoflook
2 eetlepels tomatenpuree
1 theelepel suiker
1 theelepel basilicum
peper
1 tomatenbouillontablet
3 takjes peterselie
Ui fijn snipperen. Courgettes wassen. In stukjes snijden. Tomaten inkruisen. In kokend water onderdompelen en ontvellen. Tomaten in stukjes snijden.
Pasta koken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen boter verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook erboven uitpersen. Courgette toevoegen. 2 Minuten meebakken. Toevoegen: tomatenpuree, suiker, basilicum, peper, bouillontablet en ½ deciliter water. Met deksel op pan 10 minuten stoven. Tomaat toevoegen en nog 5 minuten stoven. In schaal pasta scheppen. Tomaten-courgettemengsel erover scheppen. Peterselie erboven fijnknippen.
Lekker met salami.
4 personen
voedingswaarde : 380 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 25 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip juli 1990
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten