ZUCCHINI ALLA SCAPESE (GEMARINEERDE COURGETTES)
4 middelgrote courgettes
sap van 2 citroenen
1 kopje bloem
1 kopje olijfolie
2 knoflookteentjes
1 theelepel zout
1 kopje azijn
1 kopje bouillon
1 kleine peperoni
1 mespunt suiker
1 mespunt peper uit de molen
1 bosje peterselie
Courgettes schoonmaken, wassen en in dunne plakken snijden. Met citroensap besprenkelen en 10 minuten laten intrekken. Door de bloem wentelen en in hete olijfolie bakken. In een schaal leggen. In de overgebleven olie de met zout fijngewreven knoflookteentjes fruiten tot ze glazig zijn. Met azijn en vleesbouillon afblussen, fijngehakte peper toevoegen en met suiker en peper op smaak brengen. Over de courgetteplakjes gieten, met gehakte peterselie bestrooien. Afgedekt minstens één nacht in de koelkast laten intrekken. Serveren als koud voorgerecht met stokbrood.
4 personen
gebied : Italië
gerechtsoort : voorgerecht
bron : De Italiaanse keuken / Velio Pifferi
woensdag 22 juni 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten