FAGIOLI AL FIASCO
350 gram witte bonen
2 teentjes knoflook
5 eetlepels olijfolie
enkele blaadjes salie
zout
peper
De bonen 12 uur in koud water weken. Een Chianti-fles ontdoen van het omhulsel van stro en goed schoonspoelen. De geweekte bonen met het gehakte knoflook en de blaadjes salie in de fles doen. De fles slechts voor driekwart vullen, zodat de bonen kunnen uitzetten. De olijfolie in de fles doen en water bijvullen, zodat de bonen onder water staan. De fles met een plukje stro of watten luchtig afsluiten, zodat er stoom kan ontsnappen. De fles boven gloeiende houtskool as of in een vrij warme oven (190°C) in 3 uur gaar laten worden. In een voorverwarmde schaal schudden en met zout, versgemalen peper en nog wat olijfolie opdienen. Eventueel te veel kookvocht uiteraard afgieten.
4 personen
gebied : Toscane, Italië
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Italiaanse wijnen / Joost Reuten
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten