MACEDONIA DI FRUTTA (VERSE FRUITSALADE)
1 kleine honingmeloen
2 abrikozen
1 perzik
1 peer
100 gram verse kersen
2 kiwi’s
100 gram gehakte walnoten
sap van 2 citroenen
1 kopje witte wijn
½ kopje originele Maraschino-likeur (Luxardo)
4 eetlepels poedersuiker
Honingmeloen halveren, meet een lepel pitten eruit halen. Meloenhelften nogmaals in vieren verdelen, vruchtvlees met een scherp mes van de schil losmaken en in kleine blokjes snijden. Abrikozen en perzik onder stromend water wassen, halveren, ontpitten en eveneens in blokjes snijden. Peer schillen, klokhuis eruit halen en in blokjes snijden. Kersen ontpitten. Kiwi’s schillen en in plakjes snijden. Alle vruchten met de walnoten in een schaal leggen en voorzichtig met elkaar vermengen. Citroensap, witte wijn en Maraschino met poedersuiker vermengen. Salade hiermee aanmaken. In koelkast 15 minuten laten intrekken en daarna serveren. Vruchtensalade serveert men in Italië met en zonder ijs.
4 personen
gebied : Italië
gerechtsoort : nagerecht
bron : De Italiaanse keuken / Velio Pifferi
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten