QING CHAO BAI CAI (ROERGEBAKKEN PAKSOI)
750 gram paksoi
1 eetlepel olie
2 teentjes knoflook, uitgeperst
2 centimeter verse gemberwortel, fijngehakt
100 milliliter groentebouillon (van tablet)
1 theelepel maïzena
½ eetlepel sesamolie
Paksoi wassen. Bladeren in repen snijden en stelen in plakjes van 2 centimeter. Groen en stelen apart houden. In wok olie verhitten. Knoflook, gember en paksoistelen 5 minuten roerbakken. Paksoigroen toevoegen en 3 minuten roerbakken. Bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Maïzena losroeren met 1 eetlepel water en door paksoi scheppen. Blijven roeren tot vocht licht gebonden is. Sesamolie erover druppelen.
4 personen
voedingswaarde : 65 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
land : China (Kanton)
gerechtsoort : groentegerecht
bron : China : Een culinaire ontdekkingsreis langs Peking, Kanton en Hongkong
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten