GEGRILDE WITLOF
750 gram witlof
olijfolie of boter
De witlof schuin in dikke plakken snijden. Koekenpan met dikke bodem of grillpan (koekenpan met geribbelde bodem) op hoog vuur verhitten en er wat olie in gieten, of wat boter erin laten smelten. Witlof in gedeelten snel beetgaar en goudbruin roosteren. Gare witlof naar de zijkant van de pan schuiven. Nog niet geroosterde witlof op heetste deel van pan leggen. Regelmatig omscheppen. Sommige blaadjes worden bruin en karamelliseren, dikke plakken blijven mooi knapperig. De combinatie is verrukkelijk.
Serveertip: bedruppelen met balsamicoazijn en flinters oude boerenkaas erover strooien.
4 personen
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Smaakmakend lente 2005
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten