donderdag 26 november 2015

Skorthalia (Griekenland)

SKORTHALIA

Deze pittige, Griekse knoflooksaus kan gebonden worden met aardappel, brood of noten (bij voorkeur walnoten of amandelen). Geef hem bij gevogelte, vis (vooral gezouten kabeljauw), gegrilleerd vlees, groente, hardgekookte eieren en op brood.

4 sneden brood, zonder korst en verkruimeld
ca. 6 tenen knoflook, fijngehakt
1½ dl olijfolie
3 eetlepels citroensap
zout
peper


Week het brood in water en knijp het droog. Wrijf de knoflook met een mespunt zout in de vijzel fijn. Wrijf er eerst het brood door en daarna de olie: eerst druppelsgewijs, maar sneller naarmate een saus begint te ontstaan. Voeg citroensap en peper naar smaak toe.

4 personen

land : Griekenland
gerechtsoort : saus

bron : De keuken van de zon : 150 bekende gerechten uit het Middellandse Zeegebied / Hilaire Walden

Geen opmerkingen: