PIKANTIKES PRASINES ELIES (PIKANTE GROENE OLIJVEN)
200 g grote groene olijven met pit
1 rode peper
½ theelepel gemalen komijn (djinten)
½ theelepel paprikapoeder
1 theelepel gedroogde oregano
1½ dl olijfolie
1 grote of 2 kleine teentjes knoflook
Olijven laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier. Peper wassen, halveren, zaadjes verwijderen en in repen snijden. In kom komijn, paprikapoeder en oregano door olie kloppen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Peperreepjes en olijven erdoor scheppen. Olijven minstens 1 dag op kamertemperatuur afgedekt laten staan. Met cocktailprikkertjes serveren.
6 personen
voedingswaarde : 195 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 5 minuten / 24 uur
land : Griekenland (Peloponnesus)
gerechtsoort : borrelhapje
bron : Griekenland : Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van Macedonië, de Peloponnesus en de Cycladen / Rianne Buis
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten