ROMIGE AVOCADOSOEP MET GARNALEN
3 eetlepels olijfolie
4 sjalotten, gesnipperd
2 rijpe avocado’s, gehalveerd
700 milliliter kippenbouillon
handje peterselie, fijngehakt
200 gram (Hollandse) garnalen
Verhit de olie en bak hierin de sjalotten glazig. Schep de sjalotten, het vruchtvlees van de avocado, de bouillon, peterselie, zout en peper in een blender en mix tot een romig geheel. Verwarm de soep 6 minuten op een lage stand (niet laten koken) en meng de helft van de garnalen erdoor. Verdeel de soep over 4 kommen, bestrooi eventueel met extra peterselie en leg de rest van de garnalen erop.
4 personen
voedingswaarde : 310 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Boodschappen september 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten