SALSA VERDE (GROENE SAUS)
1 blik groene Mexicaanse tomaten van 300 gram, uitgelekt
1 kleine, fijngehakte ui
1 eetlepel grofgehakte, verse koriander
1 theelepeltje goed gewassen, uitgelekte en fijngehakte serrano chili
1 uitgeperste teen knoflook
vers gemalen zwarte peper
Combineer tomaten, ui, koriander, chili, knoflook, zout en peper in een kommetje en meng ze voorzichtig, maar wel goed dooreen. Proef of de smaak naar zin is. Indien de saus niet dadelijk wordt gebruikt, doe men een plastic hoesje over het kommetje en zet het in de koelkast. De saus blijft minstens twee dagen goed. Salsa verde wordt traditiegetrouw geserveerd bij vlees, taco’s en tostada’s.
Voor ongeveer 2¼ deciliter
gebied : Mexico
gerechtsoort : saus
bron : In de Zuid-Amerikaanse keuken / Jonathan Norton Leonard
woensdag 8 juli 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten