SOPA DE AGUACATE (GEBONDEN AVOCADOSOEP)
3 grote, rijpe avocado’s, geschild, gehalveerd, ontpit en in stukjes gesneden
3¾ deciliter slagroom
1½ liter kippenbouillon, vers of van een blokje
1 glas droge, lichte sherry (indien gewenst)
1 theelepel zout
witte peper (gemalen)
3 tortilla’s, in vieren gesneden en knappend gebakken, of 1 rijpe avocado, geschild en in dunne plakjes gesneden
Pureer de avocado in 3 gedeelten. Doe telkens 1/3 van de vruchten en 1/3 van de slagroom in een mengbeker en laat deze 30 seconden op de hoogste stand kloppen. (Wie de puree met de hand maakt, wrijft de vruchten met de achterkant van een flinke lepel door een zeef, die op een grote kom rust. Klop de room door de puree, niet meer dan een paar lepels tegelijk.) Breng de bouillon op groot vuur aan de kook, draai de vlam klein. Wanneer de inhoud van de pan nog juist borrelt, roert men er de avocadopuree door. Voeg sherry, zout en peper toe en maak, indien nodig, op smaak af. Serveer de soep heet in een terrine e bestrooi hem met stukjes tortilla of schijfjes avocado. Of zet de soep in de koelkast en dien hem koud op.
8 personen
gebied : Mexico
gerechtsoort : soep
bron : In de Zuid-Amerikaanse keuken / Jonathan Norton Leonard
woensdag 8 juli 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten