WORTELS, KARWIJ EN FETA
500 gram biologische wortels, geschrapt
4 eetlepels olijfolie extra vergine
2 theelepels karwijzaad, een beetje gekneusd
sap van 1 citroen
100 gram feta
1 eetlepel in smalle reepjes gesneden munt
½ theelepel nigellazaad
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de wortels in de lengte in vieren en dan in kleine blokjes. Verspreid ze op een bakplaat en voeg 2 eetlepels van de olijfolie, de helft van het karwijzaad en wat zout en peper toe. Hussel goed. Bak de wortels 30 – 40 minuten of tot ze zacht en een beetje droog zijn. Ze moeten een enigszins taaie textuur en een intens zoete smaak krijgen.
Haal de wortels uit de oven en doe ze in een kom. Voeg de overige olijfolie en het karwijzaad toe, plus het citroensap, en meng alles goed. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de wortels op een bord, verkruimel de feta erover en bestrooi alles met de munt en het nigellazaad. Serveer de wortels warm.
4 personen
gebied : Spanje
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Morito / Sam & Sam Clark
donderdag 14 mei 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten