donderdag 14 mei 2015

Berenjenas Rellenas (Spanje)

BERENJENAS RELLENAS (GEVULDE AUBERGINES)

4 middelgrote aubergines
1 kopje gekookte rijst
300 gram gehakt (runder- of half-om-half)
1 ui
1 teentje knoflook
peper
zout
½ theelepel paprikapoeder
½ bosje peterselie
2 zakjes tomatensaus (instant)


De aubergines wassen en in de lengte doorsnijden. U kunt dan onmiddellijk de aubergines uithollen, waarbij u een rand van ½ centimeter dik overhoudt. Het uitgelepelde vruchtvlees hakt u fijn en voegt u bij de vulling. U maakt een farce of een vulling door de gekookte rijst, het gehakt, het uitgelepelde en kleingesneden vruchtvlees, de geschilde en gesnipperde ui en het geschilde en geperste (of fijngehakte) knoflookteentje in een schaal door elkaar te mengen. Met peper, zout, paprikapoeder en fijngehakte peterselie brengt u deze vulling op smaak. Met dit mengsel vult u vervolgens de auberginehelften. Een halve liter water in een pan gieten en op een grotere pit verhitten. Het sauspoeder met de garde erdoor kloppen en dan alles eenmaal aan de kook brengen. De gevulde aubergines zet u in de hete vloeistof, waarna u ze in een gesloten pan op de kleinste stand in 20 - 25 minuten gaar laat smoren.

4 personen

gebied : Spanje
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De populairste buitenlandse recepten : Italië, Griekenland, Spanje, Joegoslavië en Hongarije / Van Helmond

Geen opmerkingen: