MCHUZI WA PWEZA (OCTOPUSCURRY UIT ZANZIBAR)
1 kilogram octopustentakels
200 milliliter plantaardige olie
4 uien, gepeld en gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
stukje gemberwortel van 2 centimeter, geschild en fijngehakt
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel garam masala
sap van 1 citroen
zout
klein bosje verse koriander, gehakt
Breng in een grote pan water met zout aan de kook. Voeg de octopustentakels toe, breng het water weer aan de kook en kook de tentakels 2 minuten. Giet ze dan goed af en snijd ze in hapklare stukjes. Verhit de olie en bak daarin de ui op matig vuur in 10 minuten zacht. Voeg de knoflook, de gember en de specerijen toe en bak ze nog 5 minuten mee. Voeg nu de stukjes octopus, het citroensap en zout naar smaak toe, dek de pan af en laat de inhoud in 2 – 3 uur op laag vuur gaar worden.
Garneer het gerecht met de koriander en serveer er gestoomde rijst bij.
6 personen
gebied : Zanzibar, Tanzania
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Het nieuw Afrikaans kookboek / Ingmar Niezen & Sean Fitzpatrick
maandag 4 mei 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten