MAPOPO (PAPAJASNOEPJES)
1 kleine papaja (à 300 gram)
1 citroen, schoon geschrobd
120 gram suiker
2 takjes verse munt
3 blaadjes gelatine, geweekt in koud water
olie, voor het invetten
Schil de papaja en verwijder het zaad en de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in repen van 3 centimeter en doe deze in een zware pan. Rasp de schil van de citroen, pers de vrucht uit en voeg de rasp en het sap met de suiker en de munt toe aan de pan. Laat dit 10 minuten op laag vuur sudderen. Neem de pan van het fornuis en laat het mengsel 30 minuten afkoelen. Verwijder de munt uit de pan, breng het mengsel aan de kook en laat het nog 15 minuten koken, tot de suiker vaste vorm begint aan te nemen. Test dit door een beetje op een schoteltje koud water te laten vallen: je moet er tussen je vingers een balletje van kunnen rollen. Neem het mengsel van het vuur, knijp de blaadjes gelatine uit en roer ze door de inhoud van de pan. Laat het mengsel iets afkoelen. Schep het zodra het stevig wordt met theelepels tegelijk op een ingeoliede bakplaat en laat het in een paar uur volledig afkoelen. Zijn de snoepjes te kleverig om verwerkt te worden, rol ze dan door een mengsel van gelijke delen poedersuiker en maismeel.
Heerlijk met warme muntthee.
Voor 25 – 30 snoepjes
gebied : Zimbabwe
gerechtsoort : snoep
bron : Het nieuw Afrikaans kookboek / Ingmar Niezen & Sean Fitzpatrick
maandag 4 mei 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten