VERSE RICOTTA MET GEMARINEERDE VENKEL
2 eetlepels venkelzaad
2 theelepels zeezout
3 deciliter frisgroene olijfolie
1 biologische flinke venkelknol
olie om te frituren
2 eetlepels gezouten kappertjes
verse ricotta
Wrijf het venkelzaad met zeezout in een vijzel zo fijn mogelijk. Meng met de olijfolie. Snijd of schaaf de venkelknol, liefst op een mandoline, in zo dun mogelijke plakjes en bewaar het groen. Marineer de venkelplakjes in de helft van de venkelolie. Verhit een laagje olie in een koekenpan en frituur de kappertjes knapperig en lichtbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Verdeel de gemarineerde venkel en ricotta over de borden, besprenkel met nog wat venkelolie en bestrooi met venkelgroen en de gefrituurde kappertjes.
Serveer met geroosterd dungesneden brood.
4 personen
gebied : Tunis, Tunesië
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Arabia : Onze culinaire reis / Merijn Tol & Nadia Zerouali
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten